کتاب آموزش سینگل بردهای رسپبری (در حوزه کار پایتون)

کتاب آموزش سینگل بردهای رسپبری (در حوزه کار پایتون)

مینی کامپیوترها پلی است بین دنیای کامپیوتر و الکترونیک البته به سبکی که درگیریهای بین مهندسین الکترونیک و کامپیوتر را از بین میبرد. رسپبری پای بنیان گذار مینی کامپیوترهای ارزان قیمت است که دنیای الکترونیک و کامپیوتر را بسیار جذاب تر از گذشته کرده است.

Raspberry Pi توسط گروهی در لابراتوار کامپیوتری دانشگاه کمبریج ظهور یافت و هدف آن بازگشت به برنامه‌نویسی کامپیوترهای ارزان‌قیمت دوران کودکی بود. ظهور کامپیوترهای شخصی گران‌قیمت و کنسول‌های بازی و پرداختن برنامه‌نویسان خانگی به BBC B، اسپکتروم و نسل C64 به ارائه دروسی در زمینه کامپیوتر منجر شد که مهارت‌های لازم را برای کاربران دربرنداشت.

پس از چند سال تلاش برای طراحی نمونه‌های نخست، ابن ‌آپتون به همراه همکاران قدیمی خود، پیت لوماس از شرکت طراحی سخت‌افزار Norcott Technologies و دیوید برابن نویسنده BBC Micro Game Elite، مؤسسه Raspberry را تشکیل دادند. سه سال بعد، Raspberry Pi با مدل B و سپس مدل A که حافظه‌ای با ظرفیت کم‌تر ولی ارزان‌تر داشت، به سمت تولید انبوه قدم گذاشتند. ایده اصلی Raspberry Pi ایجاد وسیله‌ای مقرون‌ به‌صرفه بود که فقط شامل مفاهیم پایه است، به همراه یک محیط برنامه‌نویسی و اتصالات سخت‌افزاری که برای پروژه‌های الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. Pi نسخه‌ای تغییریافته از لینوکس را اجرا می‌کند که Raspbian نام دارد. Wheezy Raspbian گزینه مناسبی برای افرادی است که تازه استفاده از این وسیله را شروع کرده‌اند.

Raspbian به‌طور مستقیم روی کارت SD اجرا می‌شود و یک واسط خط فرمان را برای استفاده از سیستم‌عامل فراهم می‌سازد. با این ‌حال، از آن‌جا که این روش برای تازه‌کارها تا حدودی دشوار بود، یک روش کاربرپسندتر برای استفاده از Pi وجود دارد و زمانی ایجاد می‌شود که برای راه‌اندازی دسکتاپ، فرمان StartX’’ را تایپ کنید.

تیم رسپبری پای امیدوارند کودکان و نوجوانان با استفاده از رسپبری پای ، نحوه ی برنامه نویسی را بیاموزند و روش عملکرد کامپیوتر ها را درک کنند.

کتاب آموزش سینگل بردهای رسپبری (در حوزه کار پایتون)

این کتاب توسط مهندس میثم مرزدارانی تالیف شده و دارای ۱۳۴ صفحه و در تاریخ اوایل مهرماه ۱۳۹۶ منتشر شده است. هدف اصلی این کتاب آموزش جامع رسپبری پای و انجام پروژه های کاملا عملی با رویکرد استفاده از برنامه نویسی پایتون در این مینی کامپیوتر قدرتمند است. شما هم اکنون میتوانید این کتاب را از الکتریکال ۴ یو دانلود کرده و شروع به کار با رسپبری پای خود نمایید.

سر فصل ها:

فصل ۱: آشنایی با سینگل برد ها و انواع آنها

– اورنج پای
– رزبری پای
– بیگل بن

فصل ۲: آشنایی مقدماتی با پایتون

– مقدمات پایتون
– حالت فرمان
– حالت اسکریپت

 

فصل ۳: آشنایی با متغیر و عملگرها

– نوع عددی
– نوع رشته ای
– لیست
-tuple (نوع داده ی چندتایی)
– Dictionary
-عبارت ها
-عملگرها

فصل۴: آشنایی با شرط و حلقه ها

-if
-elif
-else
-while
-break
-for

فصل۵: آشنایی با توابع و آرگومانها
فصل ۶: آشنایی با مبحث شی گرایی
فصل ۷: آشنایی با ماژول ها

-Rpi.GPIO
-Numpy
-Scipy
-mathplotlib
-time
-Math
-آشنایی با ابزار PIP

فصل ۸: آشنایی با مبحث GUI به کمک Tkinter

-مقدمات Tkinter
-Label
-Button
-Text
-Radio Button
-Canavas
-Dialog
-List
-Check Box
-ساخت منو
-Slide bar
-ارتباط Tkinter به سطح سخت افزاری سینگل برد(کنترل I/O)

فصل۹: آشنایی با کتابخانه OPENCV و عملیات پردازش تصویر
فصل ۱۰: تنظیمات سینگل برد رزبری

-نصب سیستم عامل
-تنظیمات اولیه
-طراحی مدار تغذیه و بکاپ
-آشنایی با رزبین و دستورات لینوکس

فصل۱۱: پروژه های راه اندازی واحدهای برد رزبری پای

-پروژه کنترل IO
-پروژه راه اندازی سروو موتورPWM
-پروژه راه اندازی پروتکل SPI
-پروژه راهاندازی پروتکل UART
-پروژه راه اندازی پروتکل I2C
-پروژه ارتباط رزبری با اردوینو و AVR